Stockholms Universitet Nks

Stockholms Universitet

Stockholms universitet med utbildning och forskning på högsta nivå. su.

Stockholms Universitet


Ska Granska NKS – Får Fyra År På Sig Att Redovisa Resultatet

Stockholms universitet föreslås få uppdraget att granska det rekorddyra sjukhusprojektet Nya Karolinska. Det ska ske som ett särskilt forskningsuppdrag – men inte slutredovisas förrän efter 2020. – Den styrande Alliansen vågar inte låta väljarna få relevant information om deras NKS-haveri före valet, säger oppositionslandstingsrådet Erika Ullber.

Ska Granska NKS – Får Fyra År På Sig Att Redovisa Resultatet


Kritik Mot Att Stockholms Universitet Utreder NKS – SvenskaDagbladet

Stockholms universitet ska få uppdraget att granska det rekorddyra sjukhusprojektet Nya Karolinska i Solna. Men slutrapporten ska inte presenteras förrän under 2020 enligt förslaget från den styrande Alliansen i Stockholmslandstinget. Den rödgröna oppositionen är kritisk till upplägget eftersom granskningen inte blir klar före valet hösten 2018.

Kritik Mot Att Stockholms Universitet Utreder NKS - SvenskaDagbladet


Ny Rapport: Beslutsblindhet Bakom Nya Karolinska – SVT Nyheter

Efter omfattande kritik mot Nya Karolinska Solna NKS beslutade politikerna i dåvarande landstinget, numera Region Stockholm, i maj 2017 att Stockholms universitet skulle genomföra en tre år.

Ny Rapport: Beslutsblindhet Bakom Nya Karolinska - SVT Nyheter


Framtidens Universitetssjukhus – Sll

Den 29 juni 2017 slöt Stockholms läns landsting SLL och Stockholms universitet ett avtal om uppdragsforskning dnr: SU FV-6.1.3-2197-17. Avtalet avser ett samhällsvetenskapligt forskningsprojekt gällande beslut om Nya Karolinska Solna NKS. Projektet är förlagt till.

Framtidens Universitetssjukhus - Sll


Ny Rapport Om Nya Karolinska: “Marknadsprojekt”

På fredagen överlämnades en första delrapport från Stockholms universitet om Nya Karolinska sjukhuset, NKS, till Stockholms läns landsting. Rapporten, som beställts av alliansen som styr i landstinget, innehåller en hel del kritik mot uppdragsgivaren.

Ny Rapport Om Nya Karolinska:


Andra Delrapporten Från Den Oberoende Genomlysningen Av Nya

Nu har Stockholms universitet lämnat den andra delrapporten av sitt treåriga forskningsprojekt för genomlysning av Nya Karolinska Solna-projektet. Totalt består projektet av fem delprojekt och i denna rapport beskrivs beslut om genomförande av NKS-projektet, beslut om att använda OPS-modellen samt beslut om verksamhetsinnehållet.

Andra Delrapporten Från Den Oberoende Genomlysningen Av Nya


Hitta Till Karolinska – Karolinska Universitetssjukhuset

Karolinska Universitetssjukhusets provtagningsenheter, mottagningar, avdelningar och Astrid Lindgrens barnsjukhus finns på flera platser i Stockholm. Läs noga i din kallelse så att du åker rätt.

Hitta Till Karolinska - Karolinska Universitetssjukhuset


NKS-Granskning Kan Dröja Till 2020 – Politik – Dagens Medicin

Svenska Dagbladet rapporterar att Stockholms universitet föreslås få uppdraget att granska processen kring Nya Karolinska Solna, NKS. Granskningen ska, enligt ett tjänstemannaförslag, redovisas successivt fram till 2020 och ska bland annat innefatta processen inför beslutet att bygga sjukhuset, upphandlingen och finansieringen.

NKS-Granskning Kan Dröja Till 2020 - Politik - Dagens Medicin


Första Delrapporten Klar Om Nya Karolinska Solna – Stockholms

Professor Göran Sundström vid Statsvetenskapliga institutionen, Stockholms universitet och även verksam vid Score, har överlämnat den första delrapporten i forskningsprojektet Framtidens universitetssjukhus – Beslut om Nya Karolinska Solna.

Första Delrapporten Klar Om Nya Karolinska Solna - Stockholms


NKS – Nya Karolinska Solna – Tengbom

Det säger bland annat Karolinska Institutet, KTH, Stockholms universitet, Stockholm stad, Solna stad och Stockholms läns landsting i gemensamma ”Vision 2025 – Vetenskapsstaden”. I NKS-projektet har samarbetet mellan vård, forskning och utbildning varit en grundläggande utgångspunkt för arkitekturen. Illustration: Tengbom.

NKS – Nya Karolinska Solna - Tengbom


Forskare: ”NKS Riskerar Att Kraschlanda” – Politik – Dagens

Forskare: ”NKS riskerar att kraschlanda” Förutsättningarna för en lyckad OPS-lösning vid bygget av Nya Karolinska Solna organiserades bort redan från början och hela projektet riskerar att kraschlanda.

Forskare: ”NKS Riskerar Att Kraschlanda” - Politik - Dagens


Kriskommission I Kölvattnet Av Nya Karolinska – Aftonbladet

Stockholms läns landsting beslutade på försommaren 2010 att bygga det Nya Karolinska Universitetssjukhuset NKS i så kallade offentlig-privat samverkan.

Kriskommission I Kölvattnet Av Nya Karolinska - Aftonbladet


Karolinska Och Hagastaden – Konstvandringar Stockholm

Konsten kring Nya Karolinska sjukhuset NKS I samband med byggandet av Nya Karolinska sjukhuset NKS har Stockholms Kulturförvaltning satsat 118 miljoner kronor på konst. Sammanlagt har drygt 50 konstnärer involverats i projektet och 20 platsspecifika verk beställts.

Karolinska Och Hagastaden – Konstvandringar Stockholm


Säkerhetsutbildning I Huddinge

Här hittar du utbildningar som matchar sökningen “Säkerhet i Huddinge”.Du kan förfina sökresultatet genom att bland annat filtrera på kategori och ort eller sortera listan efter pris eller betyg.

Säkerhetsutbildning I Huddinge


Vi Tänkte Rätt Men Gjorde Fel När Vi Byggde NKS – Dagens Samhälle

Det är bra att Socialdemokraterna föreslår att NKS granskas, men det är uppseendeväckande att de vill genomföra en statlig utredning, utan att verka känna till att en sådan redan genomförs externt och oberoende av Stockholms universitet.

Vi Tänkte Rätt Men Gjorde Fel När Vi Byggde NKS - Dagens Samhälle


Nya Karolinska Solna – Helenius

NKS. Stockholms sjukvård i stark utveckling. Det sker en kraftig inflyttning till Stockholms län. Befolkningen ökar med 37 000 personer varje år. Idag bor runt 2,2 miljoner invånare i länet. Gruppen äldre blir allt större och kraven på sjukvården förändras. Stockholms läns landsting satsar nu 42 miljarder kronor i sin framtidsplan som innebär mer vård.

Nya Karolinska Solna - Helenius


Stockholms Universitets Externa Granskning Konstaterar:

Fakta om Stockholms universitets granskning: I våras fick den statliga myndigheten Stockholms universitet i uppdrag att göra en extern och oberoende granskning av hela NKS-projektet – från det att första besluten togs till dess att hela sjukhuset är driftsatt år 2020. Den är treårig, pågår till år 2020 och rapporteras i tre delar.

Stockholms Universitets Externa Granskning Konstaterar:


Regeringen Tillsätter Kriskommission Om Nya Karolinska Solna

Dessutom gör Stockholms universitet en större oberoende genomlysning av hela NKS-projektet, där en första delrapport väntas inom kort. På frågan vad som skiljer regeringens utredning mot den som Stockholms universitet genomför pekade Magdalena Andersson på att utredningen vid Stockholms universitet är en forskningsutredning som leds av en professor.

Regeringen Tillsätter Kriskommission Om Nya Karolinska Solna


Löfven Vill Ha Statlig NKS-Granskning – Göteborgs-Posten

“NKS mår bra av att granskas”, . “Uppdraget gavs till den statliga myndigheten Stockholms universitet, som redan nu i vår lämnar sin första delrapport”, skriver Svenonius.

Löfven Vill Ha Statlig NKS-Granskning - Göteborgs-Posten


Kriskommission I Kölvattnet Av Nya Karolinska – Sydsvenskan

Stockholms läns landsting beslutade på försommaren 2010 att bygga det Nya Karolinska Universitetssjukhuset NKS i så kallade offentlig-privat samverkan.

Kriskommission I Kölvattnet Av Nya Karolinska - Sydsvenskan


Karolinska Institutet – Ett Medicinskt Universitet

Karolinska Institutet är ett av Europas största medicinska universitet. Det är också Sveriges största centrum för medicinsk utbildning och forskning.

Karolinska Institutet - Ett Medicinskt Universitet


Posted in: Stockholm

Senast Uppdaterad: May 20, 2020